Solliciteren is pitchen met een waw-effect

Als gevolg van een positief telefoongesprek met sales kandidaten plannen we een face-to-face assessment met een senior consultant. We vragen ze telkens om met behulp van een presentatie zichzelf voor te stellen volgens deze 3 vragen, al dan niet in kader van een specifieke vacature:

  • Wie ben ik?
  • Wat ambieer ik?
  • Waarom ik?

Pitchen voor je nieuwe sales job

We starten ons gesprek telkens met hun voorbereide presentatie. Ik moet hierbij niet uitleggen dat de manier waarop kandidaten deze vragen hanteren om zichzelf voor te stellen ons al zeer snel waardevolle input bezorgt ter kwalificatie.

Bij de meeste kandidaten zien we zeer duidelijk dat ze serieus hebben nagedacht over deze vragen. En laat dat nu net onze bedoeling zijn. We krijgen heel regelmatig de feedback dat ze omwille van deze vragen pas écht nadenken over hun interesses, capaciteiten en aldus hun toekomst in sales.

We merken dat onze goed voorbereide kandidaten ook goed scoren in het verdere vervolg van ons face-to-face assessment en later ook succesvol zijn bij onze klanten.

Ga jij binnenkort solliciteren? Neem alvast het initiatief om jezelf te pitchen met behulp van deze 3 vragen en ervaar het WAW-effect dat je zal hebben op je toekomstige manager.

Download hier ter inspiratie voorbeelden van kandidaten hun presentatie.

David weet perfect welke job bij me past en in welke omgeving ik graag terechtkom. Ook de Sales DNA test biedt hierbij een mooi inzicht. Door zijn perfecte matching wist ik mijn zoektocht naar een nieuwe job enorm te verkorten. Hij is mijn sales recruiter van het jaar!

 

An -

Plan een vrijblijvende babbel met ons

Registreer en blijf op de hoogte

Onze dank voor uw interesse in Solution Sellers.